ssssssssssssssssssssssssssss

yy


  yy    
ssss Főoldal KÉPZÉSEK

Fontosnak tartjuk, hogy a rangerek, vagy épp leendő vándorok megfelelő felkészítést kapjanak, segítséget nyújtva számukra akár az első lépések megtételéhez. Képzéseink a vezetés különböző szintjeinek teljes skáláját lefedik, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt.

 

JLTC - Ifjúsági Vezetőképző Tábor

A képzésen azok a rangerek vehetnek részt, akik legalább mestervizsgával rendelkeznek és betöltötték a 14. életévüket. A jelentkezők egy 3-4 napos táborozáson vesznek részt, ahol csoportvezető segítsége nélkül különféle kihívásoknak kell megfelelniük. Ilyen lehet például, mikor egy éjszakát a táboron kívül kell eltölteniük. Meghallgatnak előadásokat is, amely a csoportvezetésre készíti fel őket. A képzés befejeztével - hazatérve törzsükhöz - NTC-t végzett csoportvezető mellett vesznek részt egy-egy csoport vezetésében. A tábor végeztével a sikeres vizsgázók oklevelet és JLTC kivarrót kapnak, amelyet az ingük bal zsebére varrhatnak fel.


JLTT - Ifjúsági Vezetőképző Túra

A JLTC-t végzett fiatalok tovább fejleszthetik "túlélési képességeiket". A túra során különféle feladatokat kell elvégezniük, illetve elméleti oktatáson is részt vesznek. A túra végeztével a kitartó résztvevők oklevelet és JLTT kivarrót kapnak, amelyet az ingük bal zsebére varrhatnak fel.


NTC - Országos Vezetőképző Tábor

A résztvevőket felkészítik a mindennapi csoportvezetés teendőire. A leendő vezetők egy 3-4 napos táborozáson vesznek részt, amely során résztvesznek gyakorlati és elméleti felkészítésben. Elsajátítják a tűzgyújtás, csomózás, természetismeret, térképészet, elsősegély nyújtás, szerszámhasználat fontosabb momentumait, illetve pedagógiai, balesetvédelmi, Biblia ismereti felkészítést kapnak. A felsoroltakon kívül még egyéb kihívásoknak is meg kell felelniük, mint pl. csoportének, csatakiáltás, zászlókészítés, vidámjelenet kitalálása a tábortűzhöz, főzés, táborépítés, stb. Az elsajátított ismeretekből vizsgát kell tenniük.

A tábor végeztével a sikeres vizsgázók oklevelet és NTC kivarrót kapnak, amelyet az ingük bal zsebére varrhatnak fel. Az a vezető, aki 5 NTC-n részt vesz oktatóként, megkapja a tréner elismerő címet.


NTS - Országos Vezetői Szeminárium (NTC-t végzett vezetők részére)

A vezetőket felkészítik az NTC (Országos Vezetőképző Tábor) résztvevőinek oktatására. Az NTC-n oktatóként csak NTS-t végzett vezetők vehetnek részt. A képzés egy 2 napos előadást foglal magában, melynek végén a hallgatók az elsajátított anyagból vizsgát tesznek.


NTT - Országos Vezetőképző Túra (NTC-t és NTS-t végzett vezetők részére)

A vezetőket egy magasabb szintű kihívás elé állítják, hogy meg tudjanak felelni a fiatalok egyre nagyobb kalandvágyának. A képzés 2-3 napos túrát jelent, amelynek során különféle feladatokat (esetenként túlélési technikákat) kell végrehajtaniuk a résztvevőknek. A túra végeztével a kitartó résztvevők oklevelet és NTT kivarrót kapnak, amelyet az ingük bal zsebére varrhatnak fel.


TTS

Túra és szeminárium, ahol a fizikai testmozgás mellett a ranger vezetők ismereteiket elmélyítik és közösséget ápolnak egymással. A kurzuson színes, érdekes programok váltják egymást, mint tesztkitöltés, előadások, lelki feltöltődés, vagy szituációs-helyzetértékelés. A témakörök felölelik a gyülekezeti, törzsi ranger munka java részét, a ranger bizottságtól (támogatói körtől) egészen a csoportsegítő-helyettesig.

  Magunkról
  Képzések
  Táborok
  Túrák
  Képgaléria
  Segédanyagok
  Kapcsolat
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
       
A Royal Rangers Keresztény Vándorok Ifjúsági Egyesület minden jogot fenntart a honlapján található minden képre, grafikára és szövegre.